Sterck neemt afscheid van Jean-Pierre Stander, maar alleen als voorzitter

Foto's: 1) Wethouder van der Velden prijst Jean-Pierre voor de invulling van diens rol als voorzitter. 2) Opvolger Koert Vermeulen krijgt de voorzittershamer overhandigd. 3) Maarten Rikken neemt de rol van centrummanager op zich.

BERGEN OP ZOOM – Tijdens de algemene ledenvergadering heeft ondernemersvereniging Sterck Jean-Pierre Stander op warme wijze bedankt voor zijn rol als voorzitter. Hij moest vanwege zijn drukke bestaan als zelfstandig ondernemers een stap terug doen. Wel blijft de bestuurder een rol houden in de organisatie, het was dus geen definitief afscheid.

Er klonk een welgemeend en warm applaus voor Stander, die de vergadering nog tot het einde voorzat en toen de bij de functie behorende hamer overdroeg aan zijn opvolger. Ook Wethouder Patrick van der Velden was vol lof over de scheidende bestuurder. Hij prees de eigenaar van Pracht Electronica voor de vernieuwende wijze waarop hij vorm had gegeven aan de bestuursperiode, en voor de nauwe samenwerking met de gemeente maar ook met het Binnenstadslab. Stander liet weten niet te stoppen bij Sterck, maar zich vanaf nu te gaan focussen op het aansturen van een team dat verdere inhoud gaat geven aan de Krabbenfoor en de Winterfoor. Het laatste is een nieuw event dat vanaf 2017 vergelijkbare proporties moet gaan krijgen als de zomerse jaarmarkt, maar dan in decembersferen.

Tijdelijke oplossing

Als nieuwe maar tijdelijke voorzitter treedt Koert Vermeulen aan. Hij was tot voor kort centrummanager in de Bergse binnenstad en legt die functie neer. Deze rol wordt vanaf nu ingevuld door Maarten Rikken. Sterck kan voor ongeveer een jaar rekenen op Vermeulen als voorzitter. Wel meldde hij al dat er tegen die tijd waarschijnlijk een ander bestuurslid, dat er nu nog niet klaar voor was. die verantwoording op zich wil nemen.