Steunpunt stelt vragen over geluidstrillingen Artilleriestraat

BERGEN OP ZOOM – Al langer klinken er klachten uit de Artilleriestraat over een vervelende vorm van geluidsoverlast, die niet zomaar is opgelost. Bewoners van een rijtje huizen daar, bestaande uit zeven adressen, hebben geregeld last van trillingen die van de Blokstallen komen. Steunpunt Bergen op Zoom kaart de kwestie nog eens aan.

Er zijn in het najaar van 2018 metingen verricht en die zijn in december met de bewoners besproken. Tevens zouden er al maatregelen genomen zijn maar de overlast is er nog steeds, stelt raadslid Ton van Dorst. In de zomer worden soms ramen en deuren opengezet en klinken de activiteiten die plaatsvinden in het pand waar het Facilitair Bedrijf gehuisvest zit flink door.

Dat is echter niet de oorzaak van de trillingen en grondtonen, die er een heel jaar zijn. Er bevinden zich blijkbaar nog oude smeerputten onder het pand, stammend uit de tijd dat militairen hier hun voertuigen onderhielden. Die fungeren nu als een soort klankkasten voor lage tonen en dienen eigenlijk gedicht te worden, om einde te maken aan de trillingen.

Wel offerte, geen actie

De gemeente heeft eerder laten weten al een offerte te hebben aangevraagd voor het dichten van de putten maar het is nog niet gebeurd. Omdat voor deze vorm van overlast geen wettelijke normen bestaan, is het blijkbaar nog lastiger voor de bewoners om een einde te maken aan het ondergronds gedreun. De straatbewoners zijn inmiddels de hoop op een goede afloop aan het verliezen, meldt Van Dorst in zijn brief aan het college. Hij wil een standpunt van B en W vernemen, de gemeente is immer eigenaar en verhuurder van het pand.

Afbeelding van Pete Linforth via Pixabay