Stichting Samen Verdelen zoekt gulle gevers via Dream or Donate

BERGEN OP ZOOM – Stichting Samen Verdelen organiseert ieder jaar een kerstdiner voor mensen die dit zich zelf niet kunnen veroorloven. Dat doen ze al zeven jaar maar wegens het wegvallen van subsidie bestaat de kans dat het dit jaar niet lukt. Met een crowdfunding oproep hopen de organisatoren het alsnog voor elkaar te krijgen.

Stichting Samen Verdelen biedt ieder jaar een sfeervolle avond aan, aan 250 minder bedeelde inwoners uit Bergen op Zoom en de regio. Zij krijgen niet alleen een drie-gangen-diner voorgeschoteld maar ook bijpassend entertainment. Vorig jaar waren dat een DJ en een optreden van The Music Company. Er is een loterij en de kids krijgen een eigen programma, met bijvoorbeeld een ballonnenclown. Vanzelfsprekend ontbreekt de kerstman evenmin. Zo krijgen mensen die in deze 'donkere dagen voor kerst' best een opkikker kunnen gebruiken een gezellige avond aangeboden. 

Helaas moet de stichting het echter zonder subsidie stellen en is zeer de vraag of het lukt om dit jaar dat kerstgevoel opnieuw te kunnen delen. De mensen achter dit initiatief hebben via de website Dream or Donate daarom een actiepagina aangemaakt en roepen iedereen op een duit in het zakje te doen en zo aan de benodigde 1700 euro te komen. Ze schrijven onder meer: "Voor 7 euro sponsor je al een hele avond voor 1 persoon maar ook met minder of grotere bedragen zijn wij je eeuwig dankbaar!"

Klik hier om naar de actie te gaan en een bijdrage te doen.