Strijd mee tegen kanker, lever jong taxussnoeisel in

INGEZONDEN MEDEDELING

Samen met onder meer de gemeente Bergen op Zoom zet Saver zich de komende periode weer in voor de actie van Vergroot de Hoop. Wanneer u een taxus baccata als heg of plant in uw tuin heeft staan kunt u meestrijden tegen kanker. Dit doet u door de taxus te snoeien en het snoeiafval tussen 15 juni en 31 augustus in te leveren op de milieustraat van uw gemeente. In de taxus zit namelijk Baccatine en dat is een belangrijke grondstof voor chemotherapie.

Het is van belang dat het snoeisel dat wordt gebracht zo zuiver mogelijk is (zonder aarde en ander tuinafval). Probeert u daarom tijdens het snoeien het de taxus op te vangen zodat het schoon blijft. Op de milieustraat staan speciale houten kratten waar het snoeisel in gegooid kan worden.

Vorig jaar heeft Saver in totaal 4186 kg aan snoeisel opgehaald. Dit was goed voor ruim 32 chemokuren. Uiteraard wil Saver samen met de gemeenten proberen dit aantal te verhogen. Gaat u dus uw taxus snoeien, bewaar het snoeisel dan en breng het naar de milieustraat.

Kijk voor meer info over de landelijke actie van Vergroot de Hoop op hun website.