Theo Wingens benoemd tot nieuwe gemeentesecretaris

Theo Wingens is de nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur. (Foto: Gemeente Bergen op Zoom)

BERGEN OP ZOOM – Theo Wingens benoemd tot gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Bergen op Zoom. Hij volgt Lidia Spindler op, die in december 2017 is vertrokken naar de gemeente Westland. Sinds die tijd was Wingens al waarnemend gemeentesecretaris; het college van B&W heeft hem per 1 augustus definitief aangesteld als hoogste amtenaar op het stadskantoor. De gemeentesecretaris is de eerste adviseur van het college en tevens directeur van de ambtelijke organisatie. 

Theo Wingens is al geruime tijd werkzaam bij de gemeente Bergen op Zoom. In februari 2006 is hij op het stadskantoor begonnen als directeur van de sector Middelen. In 2009 is de gemeentelijke organisatiestructuur aangepast waardoor zijn takenpakket werd verbreed. Vanaf het vertrek van Lidia Spindler, in december 2017, heeft hij de taken van gemeentesecretaris en algemeen directeur waargenomen. Wingens: “Onze mooie gemeente staat voor allerlei uitdagingen en kansen en ik ben blij dat de gemeente Bergen op Zoom in mij de geschikte kandidaat ziet voor de functie van gemeentesecretaris/algemeen directeur om hiermee aan de slag te gaan.”

Ontwikkeling

De gemeentelijke organisatie is momenteel sterk in ontwikkeling en dat is voor het college dan ook eenbelangrijk ijkpunt bij het aanstellen van de gemeentesecretaris. “De benoeming van TheoWingens sluit hierbij volledig aan. De goede elementen uit de ingezette ontwikkeling worden behouden, nieuwe accenten worden toegevoegd,” aldus wethouder Annette Stinenbosch, wethouder bedrijfsvoering/P&O.