Tientallen politiemensen in kogelvrije vesten rond Calandweg

BERGEN OP ZOOM – Vrijdagavond wemelde het ineens van de politiemensen rond de Calandweg. Ooggetuigen hebben het over minstens 40 of 50 agenten in kogelvrije vesten. Het heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met het door de burgemeester verboden Satudarah feest.

Vorige week vrijdag, in de avond nota bene, was er ineens het persbericht van de gemeente Bergen op Zoom. Burgemeester Frank Petter liet weten dat er blijkbaar een door Satudarah-leden georganiseerd feest plaats ging vinden. Weliswaar op privéterrein maar dermate groot dat er wel aan veiligheidseisen voldaan moest worden. De organisatie weigerde hieraan mee te werken en dus verbood de gemeente de bijeenkomst.

Strenge controles en veel machtsvertoon

Blijkbaar is de verwachting dat de feestgangers toch van plan zijn te komen. De vele agenten staan er met het nodige machtsvertoon om dat te voorkomen. Iedereen die het gebied in of uit wil wordt gecontroleerd en moet zich legitimeren. Een politiewoordvoerder laat weten dat mensen die alsnog voor het feest komen worden weggestuurd. Er worden verder geen confrontaties verwacht. Vooralsnog verloopt alles rustig.

UPDATE, 8-7-'17: Uiteindelijk is het met een sisser afgelopen. De mororrijders zijn niet op komen dagen. Er zijn dus ook geen arrestaties verricht.