Toiletwagens Vastenavend alleen voor dames?

BERGEN OP ZOOM – Met de nodige opluchting vernamen Vastenavendminnende dames eerder deze week dat er voor het eerst toiletwagens in de stad komen te staan tijdens dat evenement. Het zorgde echter ook weer voor nieuwe vragen. Wie mogen er gebruik van maken?

De politieke partijen die het college vroegen eens een oplossing te bedenken voor wat vrij letterlijk een ‘nijpend probleem’ genoemd mag worden, hadden daarbij vooral het vrouwelijke deel van de Krabben in gedachten. Toch zijn er ook heren die erg graag van deze voorzieningen gebruik zouden maken.

Medische redenen

De plaszuilen in de stad zijn natuurlijk een heel groot deel van de oplossing voor de mannelijke Vastenavendvierders. Die moeten echter ook wel eens iets meer dan dat. Daarnaast zijn er tevens heren die met medische problemen kampen. We werden gewezen op het verhaal van een man die al twintig jaar niet meer kan gaan dweilen omdat hij zijn dikke darm mist en niets aan zo’n zuil heeft. Hij krijgt zelfs lelijke gezichten van sommige dames als ie in de rij gaat staan voor een herentoilet. Meestal worden die dan alleen door vrouwelijke bezoekers gebruikt.

Kosten?

Er zijn dus meerdere redenen waarom heren eveneens van de toiletwagens gebruik zouden willen maken. Of dat ook de bedoeling is, kon gemeentewoordvoerder Erwin Stander nog niet zeggen. Er zijn nog gesprekken gaande met een bedrijf dat die voorzieningen kan leveren. Tevens is nog niet duidelijk of er vergoeding gerekend gaat worden voor het gebruik ervan. De gemeente belooft er zo snel mogelijk meer over te laten weten.

Afbeelding (bewerkte uitsnede): Pixabay / Alexas_Fotos