Ton Linssen woest om uitspraken EU-president Donald Tusk

BERGEN OP ZOOM – Ton Linssen is boos op EU-president Donald Tusk. De Bergse politicus trekt een verband tussen de Britse bevrijders en de uitspraken van de EU-leider over degenen die de Brexit hebben aangemoedigd. Die moeten blijkbaar een eigen plekje krijgen in de hel.

“In Groot respect naar onze Britse Bevrijders. In onze stad is een grote ere begraafplaats van onze Britse vrienden”, schrijft Linssen op Facebook. Hij stuurde de tekst ook naar onze redactie. Zijn bericht over de bevrijders vervolgt: “Welke grote offers hebben gegeven voor de vrijheid en welvaart waarin wij nu leven.”

Speciaal plekje in de hel

Het zit de lokale partijleider niet lekker. Hij valt over de woorden van EU-president Tusk, die zich in een Tweet afvraagt ‘hoe de speciale plek in de hel er uit ziet, bestemd voor degenen die de Brexit hebben gepromoot, zonder zelfs maar een begin van een plan hoe dit veilig uit te voeren.’

“Vandaag schaam ik me kapot”, schrijft Ton Linssen. “Dagelijks worden onze vrienden in Groot Brittannië beledigd, bang gemaakt en voor achterlijk uitgemaakt. Ik distantieer mij van dergelijke uitspraken.” In een korte telefonische reactie legt hij uit waarom hij een link ziet tussen de bevrijders van toen en de Engelsen van nu: “Het gaat me om de bejegening. De Engelsen hebben ons land bijna 70 jaar geleden bevrijd en ons enórm geholpen. Laten we nu hén helpen en die onvermijdelijke Brexit goed laten verlopen, op een respectvolle wijze.”

Democratische keuze

Het gaat de voorman van Lijst Linssen niet eens om of je voor of tegen dat vertrek uit de EU bent, meldt hij. “Ik laat in mijn bericht ook bewust buiten beschouwing wat in er van vindt. “Maar het is een door het Engelse volk gemaakte, democratische keuze. Daar hoor je niet op die manier mee om te gaan.”