Twee dronken brokkenpiloten opgepakt

BERGEN OP ZOOM / HOOGERHEIDE – Een 53-jarige man uit Hoogerheide en een 54-jarige Belg zijn aan de Edward Jennerstraat in Hoogerheide opgepakt. Ze waren eerder al slingerend in Bergen op Zoom gesignaleerd. De mannen hadden allebei onder invloed achter het stuur van dezelfde auto gezeten.

Op zaterdagavond kreeg de politie rond 21.55 uur de melding dat er op de Antwerpsestraatweg in Bergen op Zoom een auto over de weg zou zwalken. Het voertuig reed in de richting van Hoogerheide. Door getuigen werd gezien dat de bestuurder en bijrijder op de Semmelweisstraat aldaar van plaats wisselden, nadat ze met de auto in het struikgewas belandden.

Onder invloed

Op de Edward Jennerstraat werden de mannen aan de kant gezet. De verdachte uit Hoogerheide blies ruim twee maal de toegestane hoeveelheid. Hij kreeg een boete van 650 euro. De Belg was dusdanig onder invloed dat een blaastest niet lukte. Van deze verdachte is daarom bloed afgenomen. De man had geen rijbewijs op zak. Zijn auto is daarop in beslag genomen en zijn rijbewijs zal op een later moment worden ingevorderd. Daarna is het duo in vrijheid gesteld.