Twee inbrekers laten hond achter in woning

BERGEN OP ZOOM – Een woninginbraak die gisteren al even het nieuws haalde kreeg nog een bijzonder staartje. De daders lieten namelijk een hond achter in het huis waar zij betrapt werden.

Dinsdagmiddag troffen bewoners bij thuiskomst in hun woning aan de Heideweg twee twee inbrekers aan. Het bleek te gaan om een 22-jarige man en een 21-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Duitsland.

Bij binnenkomst ontdekten de bewoners tot hun verbazing een vreemde hond in de woning. Pas daarna merkten zij aan de achterzijde van het huis dat er was ingebroken en ze zagen een onbekende man op hun oprit. Ze probeerden hem nog vast te pakken maar hij wist zich los te rukken en rende het nabijgelegen bos in. Kort daarop werd tevens een vrouw gesignaleerd die bij de mannelijke verdachte leek te horen.

Bekennende verklaring

Na de melding gingen diverse eenheden en een politiehond naar de Heideweg. Volgens een eerder bericht kregen de agenten daarbij nog hulp van een ruiter die met haar paard door het bos liep. Als snel werden de verdachten aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. In hun voertuig zijn goederen aangetroffen die uit de woning waren ontvreemd. De auto, de gestolen spullen en de hond zijn in beslag genomen. Het dier wordt tijdelijk opgevangen. De verdachten hebben een bekennende verklaring afgelegd en zitten nog vast.

Bron: Politie.nl