Uitbreiding Philip Morris is hot news!

BERGEN OP ZOOM – Het kan bijna niemand ontgaan zijn. De Bergse Philip Morris vestiging gaat een nieuwe productielijn starten voor e-sigaretten. Ook landelijke media struikelen bijna over elkaar om dat nieuws te brengen.

Het haalde donderdagmiddag al het NOS journaal en alle (online) kranten hebben het er over. Zelfs het Financieele Dagblad wijdt er een artikel aan. Daarin wordt tevens de recente geschiedenis nog eens samengevat. De sluiting van de productielijnen in 2014 kostte zo'n 1150 mensen hun baan. Er werden vanaf dat moment alleen nog vloeistoffen gemaakt voor de e-sigaret. Dat gaat dus veranderen.

Tabak voor heatsticks

Er komt een productielijn die de tabak voor heatsticks gaat afleveren, volgens de tabaksfabrikant een product dat ergens tussen een e-sigaret en een gewone sigaret in zit. De nieuwe productie levert 135 nieuwe banen op, heeft het bedrijf laten weten. De Bergse locatie moet een belangrijke leverancier worden voor de Europese markt. Inmiddels werken er weer ongeveer 700 mensen op en om de fabriek.

Stockfoto: Pixabay/Roland Mey