Update zomerstorm: Zon keert terug, Krabbenfoor sluit af op volle toeren

BERGEN OP ZOOM – De zomerstorm was zaterdagmiddag kort maar hevig. Rond vier uur ging de wind weer liggen en tegen half zes lieten de eerste zonnestralen zich weer zien. De pleinen vulden zich in korte tijd met bezoekers en tegen negenen was het ouderwets druk op de Grote Markt en het Beursplein in een stralende avondzon.

Voor de organisatie van de Krabbenfoor was het een geruststelling: de eerdere voorspellingen kwamen uit en de storm bleek van korte duur. Een bittere pil voor de ondernemers en standhouders die niet konden profiteren van het terugkerende zomerweer. Immers, om 18.00 was het winkelsluiting en begon het avondprogramma. Voor de terugkerende bezoekers daarentegen kon de avond niet meer stuk.

Op het Beursplein speelde 's avonds The Shannons met Ierse en Amerikaanse folkmuziek. Als hekkensluiter was er een optreden van coverband ABBAnd, met de alombekende meezingers van de Zweedse popgroep zoals Dancing Queen en Waterloo. Het podium op de Grote Markt was tot 20.00 uur nog vergeven aan de ZuidWest FM Road Show, met een Nederlandstalig muziekprogramma. Aansluitend waren er optredens van De Bijtels en Royal Beat. Om klokslag één uur was was het avondprogramma afgelopen en uiteindelijk kon de 51e Krabbenfoor, ondanks de storm, in positieve zin afsluiten. Het was een daverend festijn met één grote dansende mensenmassa. Zoals het spreekwoord zegt: "All's well that ends well".

Fotobijschrift: Voor de échte spanningszoekers mocht een rondje in de Polyp natuurlijk niet ontbreken. Deze bekende kermisattractie stond aan de voet van de Peperbus, waarbij de bezoekers zich twee minuten lieten rondtollen in de ronddraaiende gondels. (foto: Ronald Krijtenburg)

Klik hier voor het fotoalbum van de Krabbenfoor 2015, dag 1 (23 juli)

Klik hier voor het fotoalbum van de Krabbenfoor 2015, dag 2 (24 juli)

Klik hier voor het fotoalbum van de Krabbenfoor 2015, dag 3 (25 juli)