Zomerstorm: Krabbenfoor gaat gewoon door!

BERGEN OP ZOOM – De Krabbenfoor gaat zaterdagmiddag gewoon door. In overleg met gemeente, brandweer en politie is besloten dat er geen aanleiding is het evenement af te gelasten. De situatie in Bergen op Zoom is minder ernstig dan in andere gebieden zoals Rotterdam en Zeeland, waar evenementen wel zijn afgelast. Wel heeft de brandweer opgedragen om tijdelijk de dekzeilen van de kramen te halen.

De gehele zaterdagmorgen heeft de organsatie overleg gevoerd met de hulp- en veiligheidsdiensten over de situatie rondom de zomerstorm. Volgens de computervoorspellingen is er tussen 12.00 en 15.00 uur een piek te verwachten met hevige windstoten. Daarom is besloten om de dekzeilen van de kramen te halen, om daarmee te voorkomen dat deze wind vangen en dat de complete kramen weggeblazen worden.

Veel ondernemers die 's morgens hun kraam al hadden ingericht, besloten alsnog om te vertrekken omdat ze schade vreesden voor hun handelswaar. Het gevolg was, dat aan het begin van de middag de binnenstad een treurige aanblik toonde: lege plekken, her en der afgewisseld door een deelnemende verkoper, gehuld in regenkleding en de producten beschermd met afdekplastic.

*** UPDATE VOLGT ***

Fotobijschrift: Zaterdagmorgen begon de Krabbenfoor al nat en regenachtig. Tegen het middaguur nam de wind toe en besloot de organisatie om de dekzeilen van de kramen te laten halen. Veel ondernemers, waaronder deze bij het Zuivelplein, haalden vervolgens hun uitstalling weg. (foto: Ronald Kreytenburg)