Verdachte (24) Goudbaard-zaak geeft zichzelf aan bij politie

In het appartementencomplex aan de Goudbaard is zaterdagochtend een vrouw van 25 om het leven gekomen; vandaag heeft een 24-jarige verdachte zich uit eigen beweging bij de politie gemeld.

BERGEN OP ZOOM – Vandaag is een verdachte aangehouden in de Goudbaard-zaak. "Afgelopen nacht is een 24-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden", zo laat de politie weten. "Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de 25-jarige vrouw die zaterdag in haar appartement is gevonden." De man heeft zichzelf vrijwillig gemeld op het politiebureau in Bergen op Zoom, aldus de politie, en is daar ingesloten. In de loop van de dag wordt hij gehoord.

Zaterdagochtend vielen politieagenten de woning aan de Goudbaard binnen, en troffen daar de vrouw aan die kort daarvoor aan haar verwondingen was overleden. Een vierjarige peuter was bij het drama aanwezig; deze is inmiddels door jeugdzorg bij een pleeggezin ondergebracht.

Inmiddels wordt overal, ook in landelijke media, de naam van het slachtoffer genoemd. Het is de 25-jarige Lara Sint Jago en de verdachte zou haar (ex-)vriend zijn, waarmee ze een soort 'knipperlichtrelatie' had en die volgens mensen uit haar omgeving nogal 'losse handjes' had. Dat laatste melden Panorama en de website Boevennieuws.

Meer volgt