‘Via de oesters naar de nacho’s’, bij nieuw event voor het goede doel

BERGEN OP ZOOM – Op 20 oktober vindt op een bijzondere, ‘nieuwe’ locatie een al even bijzonder en nieuw evenement plaats. Op en aan de Waterschans, in de grote loodsen van Bruijs Jachtbouw, wordt geld ingezameld voor Hospice de Markies. Een initiatief van Helmy Bruning, Arn van der Vorst en Bart Hoogmoed voor een goed doel dat nog altijd door velen als een beladen onderwerp wordt gezien.

Sterven is niet iets waar we het graag over hebben. Toch krijgen we er allemaal mee te maken en dan is het fijn dat dit ergens kan waar mensen in alle rust afscheid kunnen nemen van het leven en van elkaar. Hospice de Markies is zo’n plaats en Stichting Vrienden van Hospice de Markies probeert aan de zorg daar nog wat toe te voegen om het verblijf daar zo aangenaam mogelijk te maken. Zo schonk de stichting nieuwe tv’s en koken vrijwilligers er met daartoe beschikbaar gestelde budgetten heerlijke maaltijden.

“Maar we zijn ook aan het sparen voor een nieuwe locatie”, vertelt Arn van der Vorst. De bestuurder van de vriendenstichting was ontzettend blij toen op een geheel andere fundraisingbijeenkomst het voorstel werd gedaan door Bart Hoogmoed om met een event geld in te gaan zamelen voor de hospice.

Middagprogramma

Zo ontstond de samenwerking, waarbij ook Helmy aansloot. Ze vertelt: “We hebben de dag in tweeën opgedeeld. ’s Middags is vooral een informatieve netwerkbijeenkomst, waar sponsoren en bezoekers elkaar ontmoeten. Natuurlijk maak je dan tevens kennis met waar Hospice De Markies voor staat. Er wordt onder meer een mooi filmpje vertoond, waarin tevens de ondersteunende bedrijven even aan bod komen, en daarnaast is er alle ruimte om informeel nader kennis met elkaar te maken onder het genot van een hapje en een drankje.”

Helemaal in havensferen

Het evenement kreeg de naam HOSP, met in het logo nog een 2 tussen de H en de O: Een verwijzing naar H2O, oftewel water en de Waterschans. Wie die dag binnenstapt waant zich namelijk helemaal in havensferen. Er hangen overal visnetten, de bar is een boot en er is zelfs een drijvend buffet met onder meer heerlijke zeevruchten. En iedereen is er welkom. Voor 10 euro entree ben je erbij en meteen een jaar Vriend van Hospice De Markies. Wie die middag de Waterschans eens nader wil bekijken kan aan een rondleiding deelnemen. Er is dus genoeg te beleven en te genieten, aldus de organisatoren.

Feest

Om zes uur ’s avonds begint het feestelijke tweede deel van het programma. Arn: “Daar gaan we van de oesters over op de nacho’s.” Hij is blij verrast met het feit dat er zo veel belangstelling is voor het programma, ook van ver buiten de regio. “Er komen hele bussen hier naar toe, uit België en Zeeuws-Vlaanderen, en er zijn nu al twee hotels volgeboekt. Veel van de geboekte artiesten blijken erg populair.” Op de poster prijken namen als Belle Perez, Peter Koelewijn & band, DJ Peter van Praag en de Belgische travestieshow Les Folles de Gand die zeer populair is in eigen land.

Voor het avondprogramma zijn eveneens nog kaarten verkrijgbaar. Ze kosten € 25,- en zijn te bestellen op de website hospevent.nl maar die dag ook verkrijgbaar aan de kassa. Inbegrepen is één consumptie en je kunt er natuurlijk ook 's middags mee het terrein op. Voor de overige drankjes en lekkernijen worden die dag consumptiemunten verkocht.