Vluchtende rijwieldief veroorzaakt lekkage aan woning

BERGEN OP ZOOM – Tegen middernacht werd door een getuige gemeld dat de inzittenden van een bestelbusje vermoedelijk een fiets en een scooter hadden gestolen, in de buurt van het tankstation aan de Van Konijnenburgweg in Bergen op Zoom. De getuige reed achter het busje en gaf de rijrichting van het voertuig door aan de centralist van de politiemeldkamer.

Agenten zijn het voertuig gaan volgen. In de Augustalaan stopte de bestelbus en stapte aan de bijrijderskant één van de inzittenden uit. Deze man rende weg, klom via een muur omhoog en sprong vervolgens op het dak van een woning. Hij is niet meer aangetroffen door de politie maar veroorzaakte wel een groot gat in het dak van dat huis. Omdat het flink geregend had, lag het dak vol met water en dat stroomde hierdoor de woning in. Het heeft veel schade veroorzaakt en de bewoners hebben aangifte gedaan van vernieling.

Elektrische fiets en snorscooter in laadruimte

Het bestelbusje was inmiddels alweer met hoge snelheid vertrokken. Het stopte even later in de Zeelandhaven en de twee overgebleven inzittenden zijn direct door de aanwezige agenten aangehouden. In de laadruimte van de bus werden inderdaad een elektrische fiets en een snorscooter aangetroffen. De bus is weggesleept door een takelbedrijf en zal verder worden onderzocht.

Eigenaars gezocht

De aangehouden verdachten zijn een man van 27 uit Roosendaal en een leeftijdgenoot met een onbekende woonplaats. Ze zijn overgebracht naar een politiecellencomplex voor verhoor. Zowel de eigenaar van de elektrische fiets als van de scooter zijn nog niet bekend. De politie hoopt dat ze zich melden en aangifte willen doen van diefstal.

Bron: Politie.nl