Voor tonnen in beslag genomen tijdens hennepruimdag

BERGEN OP ZOOM / WEST-BRABANT / SCHERPENISSE – Dinsdag hebben politieagenten van het politiedistrict De Markiezaten een hennepruimdag gehouden. Op verschillende adressen in het district werden kwekerijen aangetroffen en geruimd, zo ook in Bergen op Zoom.

In Sprundel zijn twee kweekruimtes ontdekt waar onlangs ruim 200 planten waren geoogst en elektriciteit illegaal werd afgetakt. Een deel van de hennep lag nog te drogen, er is zo’n vier kilo aan henneptoppen in beslag genomen, tegelijk met een personenauto van de eigenaar. In Roosendaal troffen agenten 464 planten, verdeeld over drie ruimtes. Hier werd de stroom eveneens illegaal verkregen. Er is ter plaatse niemand aangetroffen op dat moment.

De grootste vangst werd deze keer gedaan in Scherpenisse: 748 planten, verdeeld over vier ruimtes in een woning en wederom gestolen elektriciteit. In de huurwoning was geen bewoner aanwezig. Wel wordt de huur ervan opgezegd door de woningstichting.

Bergse verdachte moet ook auto inleveren

In Bergen op Zoom was het raak aan de Brechterhoeflaan, op de zolder van een woonhuis. Daar bevond zich een droog- en/of verwerkingsruimte voor hennep. In de schuur achter het huis troffen agenten meerdere goederen aan waarmee een kwekerij opgezet kan worden en opnieuw werd de stroom er onrechtmatig verkregen. Toen de agenten de elektriciteitskabels volgden, ontdekten ze ook nog een in werking zijnde hennepkwekerij met 120 oogstrijpe planten in een garagebox achter de woning. Die was al langer in bedrijf en omdat er eerder al geld verdiend was met de kweek van hennep werd de auto van een 31-jarige Bergse verdachte in beslag genomen. De stroom werd tevens afgesloten door het energiebedrijf, maar na betaling van 6500 euro door de bewoner meteen ook weer aangesloten.

Gevaarlijk

De rest van de woningen is eveneens afgesloten van het energienetwerk, vanwege de gevaarlijk aangelegde extra vertakkingen. Pas als de schade is gerepareerd en de kosten zijn betaald worden deze woningen weer aangesloten. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Als ze niet op locatie werden aangetroffen, zullen zij op een later tijdstip worden gehoord door de politie en zich voor de rechter moeten verantwoorden. Alle inbeslaggenomen kweekmaterialen (waarde enkele tienduizenden euro’s) en de hennepplanten (waarde ruim 155.000 euro) zijn ter vernietiging aangeboden.

Bron en foto: Politie.nl