Voorlopig geen handhaving op fietsparkeren centrum

BERGEN OP ZOOM – Volgens D66 is het fietsparkeren in het Bergse centrum een probleem dat snel aandacht vereist. Nu het voorgenomen City Service Punt nog even op zich laat wachten, wil de partij dat er andere tijdelijke maatregelen komen. De gemeente ziet op korte termijn maar beperkt mogelijkheden.

Raadslid Ufuk Cuman en duoraadslid Berend Doedens trokken namens D66 aan de bel. Ze signaleerden namelijk een ‘wildgroei aan kriskras geparkeerde fietsen’ in het centrum. Wethouder Patrick van der Velden heeft daarop laten weten met name in te willen zetten op langetermijnoplossingen. Er zijn wel al extra fietsenrekken geplaatst her en der.

Behalve in die rekken is het eigenlijk niet toegestaan fietsen in de straten en tegen gevels of straatmeubilair te plaatsen. Dat gebeurt echter volop en daarop wordt niet gehandhaafd, laat de wethouder weten. Momenteel zijn daarvoor geen budgetten beschikbaar. Dit wordt wel opgenomen in het project Herziening Verkeersregime Binnenstad en dat is nog lang niet rond. Het is tevens vanwege het huidige gebrek aan voldoende officieel toegestane voorzieningen, dat wildparkeren van fietsen nu nog door de vingers wordt gezien. Uitzondering op het officieel nog geldende verbod is overigens het gebied rond de ingang van de Jumbo.

Sint Annastraat

Het tevens door D66 voorgestelde verruimen van de openingstijden van de parkeervoorziening in de Sint Annastraat is eveneens geen optie, meldt Van der Velden. Met de bewoners is afgesproken dat dit niet gebeurt vanwege vrees voor geluidsoverlast ’s avonds. De gebrekkige zichtbaarheid van de plek zorgt er bovendien voor dat er maar matig gebruikers komen, ondanks extra aangebrachte bewegwijzering.

Stockfoto: Pixabay / Photorama