Voormalige camping Heidepol houdt gemoederen flink bezig

BERGEN OP ZOOM – Dinsdagavond zijn raadsleden geïnformeerd over de nieuwe plannen die eigenaar-ontwikkelaar John van Engelen heeft met het terrein. Daarvoor was eerst een andere bijeenkomst, waarbij omwonenden hun grieven over de plannen deelden.

Namens de bezorgde omwonenden voerden Wendy Roelen en Jan van Andel het woord. De frustraties zitten hoog, zo bleek. De zorgen zijn groot en ze vinden dat er slecht wordt gecommuniceerd, zowel door de gemeente als door Van Engelen, de eigenaar van het terrein. De vrees voor wat er komt gaat met name over vermeende geluidsoverlast, nog meer drukte in de omgeving en het plan om van enkele wegen eenrichtingsverkeer te maken. Met name de agrariërs zit dat laatste niet lekker. De buurt vindt bovendien dat het met de rust toch al ver gedaan is, na de komst van het klimbos, net natuupodium en de toegenomen activiteiten bij Stayokay. Ze hebben geen zin in nóg meer lawaai en drukte.

Geen duidelijke plannen

Volgens de eigenaar van het voormalige campingterrein gaat het allemaal zo'n vaart niet lopen. Hij vertelt er juist een rustiger oord van te willen maken, meer gericht op luxe en ruimte. Het moet 'Buitenplaats' gaan heten en staan voor relaxed en aangenaam vertoeven. Er komt ook géén zwembad, beweert hij. Dat was één van de angsten in de omgeving. Wanneer de raadsleden doorvragen en meer gedetailleerde plannen willen horen moet hij ze echter het antwoord schuldig blijven. Hij wil dat 'van de markt' af laten hangen. Juist daar wringt de schoen bij velen. Het feit dat er geen duidelijker plan ligt dat een beeld geeft van wat er werkelijk gerealiseerd gaat worden, baart een aantal raadsleden duidelijk zorgen. Het wordt nog lastig om hier een weloverwogen keuze in te maken, vinden een aantal van hen aan het eind van de avond.