Vrachtwagen verliest lading grind: verkeershinder A58 en A4

"Meer grind dan asfalt op de A4 bij Bergen op Zoom", zo meldt Rijkswaterstaat. "Er is één rijstrook open, maar de ZOAB-cleaners zijn er nog wel even zoet." (Foto: Twitter / Rijkswaterstaat)

BERGEN OP ZOOM – Doordat een vrachtwagen een lading grind verloor, is de A4 en A58 naar Vlissingen en Antwerpen donderdagmorgen urenlang in beide richtingen gestremd geweest. Het verkeer werd geadviseerd om te rijden via de A16. Pas tegen 14.00 uur was er weer doorgaand verkeer mogelijk. Volgens Rijkswaterstaat zullen de opruimwerkzaamheden nog geruime tijd duren.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van knoopunt Zoomland. De vertragingen leidde tot een oververhitte reactie bij een vrachtwagenchauffeur. De 65-jarige man uit Andiijk werd verbaal aggressief naar een weginspecteur van Rijkswaterstaat, die aanwezig was op de plaats van het ongeval. De chauffeur is uiteindelijk door agenten aangehouden wegens het beledigen van een ambtenaar in functie.

Schade melden

Politie verzoekt gedupeerden die door het ongeval schade aan hun voertuig hebben opgelopen,  zich te melden bij de politie via 0900-8844 of Politie WhatsApp nummer 06-12207006. Het is ook mogelijk digitaal aangifte te doen.