Vrijwilligers van Sabic staken handen uit de mouwen

BERGEN OP ZOOM – Afgelopen vrijdag 8 staken tijdens de SABIC Volunteersdag meer dan 150 medewerkers van SABIC de handen uit de mouwen om verschillende projecten in West-Brabant en Tholen te realiseren. Het leverde onder meer veel blije gezichten op.

Begin dit jaar zijn er diverse projecten ingediend en na een stemronde onder de Bergse medewerkers gingen de vrijwilligers van SABIC op dertien locaties aan de slag. Ze hebben van alles opgepakt, van het opknappen van een schoolplein tot het aanleggen van een rollatorvriendelijke tuin. Projecten waarmee SABIC en de medewerkers hun betrokkenheid met de lokale gemeenschap willen laten zien. Ze werden daarbij geholpen door leveranciers en de stichting de Helpende Hand. Wethouder Kammeijer gaf samen met de SABIClocatiedirecteur Dieter Hollmann en één van de projectcoördinatoren het officiële startsein. Dit geneurde bij basisschool de Montessori, waar het schoolplein werdaangepakt.

Veel gedaan

Bij basisschool de Krabbenkooi hebben de Volunteers later die dag het verrijkingslokaal geschilderd. Bij de Stuijvenburgh is een onveilige tuin omgetoverd tot een prachtig terras dat nu ook toegankelijk is voor ouderen. Meer dan 30 SABIC collega’s hebben hier aan meegewerkt, samen met de firma Strukton. Locatiedirecteur van SABIC Dieter Hollmann opende de tuin officieel, waarna het team werd bedankt met een mooie voordracht door één van de bewoners.

De locaties van tanteLouise aan de Kardinaal de Jonglaan zijn eveneens opgeknapt. Hier is flink gepoetst en geschilderd, en er werd een overkapping gerealiseerd. Verder is bij basisschool de Aanloop hard gewerkt aan de nieuwe zandbak, die een stuk groter is geworden. Al met al een druk dagje waar ook de SABIC mensen veel plezier aan hadden.

Betrokkenheid

De SABIC Volunteers zijn medewerkers van SABIC die zich inzetten om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Tegelijkertijd creëren ze daarmee wederzijdse betrokkenheid tussen (medewerkers van) SABIC en de West-Brabantse gemeenschap. Ze doen dit door (lokale) projecten te ondersteunen met het inzetten van vrijwilligers in combinatie met het leveren van materialen, gericht op de thema’s omgeving, educatie, milieu en gezondheid. Een van de bekendste programma’s van de SABIC Volunteers is de First Lego League ondersteuning. Dat is een wedstrijd die jongeren uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken