VVD boos over gebrekkige communicatie wegwerkzaamheden Boerenweg

BERGEN OP ZOOM – In een epistel van maar liefst drie kantjes neemt raadslid Joost Pals de gemeente de maat over de wijze waarop wordt gecommuniceerd met de buitenwereld. Aanleiding is deze keer de werkzaamheden aan de Boerenweg.

Het is niet bepaald voor het eerst dat de lokale liberalen hun beklag doen over de wijze waarop de gemeente Bergen op Zoom communiceert, en meestal is het Pals die dan in de pen klimt. Het verbaast hem dat pas een week voordat de werkzaamheden aan de Boerenweg plaatsvinden aan omwonenden is verteld dat het zo ver is, terwijl al zo'n driekwart jaar bekend was dat het dit een keer ging gebeuren. De weg wordt verbreed en was aan onderhoud toe. Over die verbreding maken een aantal buurtbewoners zich behoorlijk zorgen en die was tot voor kort niet bij hen bekend. Ze zijn bang dat het uitnodigt tot harder rijden.

Is er bewust pas laat verteld over de verbreding?

De VVD vraagt zich opnieuw af waarom de gemeente zo laat en onduidelijk communiceert over dergelijke zaken. Niet alleen omdat zo lang onduidelijk bleef wanneer er werkelijk wat ging gebeuren maar vooral omdat over juist dat deel wat tot commentaar kon leiden; die verbreding, zo lang gezwegen is. Pals wil weten of een en ander hierdoor wel volgens de juiste procedures is verlopen en vraagt opheldering van het college.