Warme douche van tv-programma Radar voor Karwei Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM / HILVERSUM – "Wat een helden, die mannen van Karwei." Met die woorden feliciteerde presentatrice Antoinette Hertsenberg de bezorgers en hun collega's van de Bergse bouwmarktvestiging, in het AVROTROS tv-programma Radar. Het team heeft die 'warme douche' verdiend vanwege een staaltje van uitzonderlijke service.

Het consumentenprogramma 'Radar' volgt bedrijven en instanties op de voet bij hun handelen. Er is ook een onderdeel met 'douches' in het format. Mensen kunnen, als ze uiterst belabberde service hebben meegemaakt, een nominatie voor een 'koude douche' insturen via de website van het programma. Als ze juist exceptioneel goed geholpen zijn is er ook een 'warme douche' categorie. Ria van Diepenbeek uit Spijkenisse was zo onder de indruk van wat de Bergse Karwei vestiging voor haar deed, dat ze er melding van maakte. Daarom werd het team van deze winkel zo geprezen in de uitzending van maandag 16 januari.

De rail paste niet in de lift

Ria vertelt: "In oktober verhuisde ik naar een appartement in Spijkenisse op de 26ste verdieping. Ik had bij Karwei Bergen op Zoom Lundia schuifwanden besteld. De deuren werden in de Lundia-fabriek te Varseveld op maat gemaakt en een vervoerder kwam ze brengen, echter maar tot de 1e deur en dus niet naar boven met de lift." Omdat de transporteur van de fabriek ze niet naar boven bracht, bood Karwei Bergen op Zoom aan dit zelf te regelen. De deuren werden dus bij de winkel afgeleverd en door de bezorgers naar Spijkenisse gebracht. Daar bleek bovendien dat de rail voor de deuren niet is de lift paste.

52 trappen

De mannen van Karwei hebben toen 52 trappen gelopen, helemaal naar de 26e etage, om de rails boven te brengen. Onderweg bleek bovendien dat ze op de trap de draai niet ineens konden maken, dus moest op iedere verdieping ook nog een etagedeur worden geopend. En dat 25 keer! Dat verdient een groot compliment, vond Ria. Dus ze meldde deze wel heel bijzondere service bij de redactie van Radar. Die was het met haar eens, zo bleek. "Gefeliciteerd met de terechte warme douche", zo sloot het programma af.

Het fragment terugkijken kan hier.