Waterballet bij entree parkeergarage Achter de Grote Markt

BERGEN OP ZOOM – De plas water bij de entree is zo diep dat je er niet in kan staan zonder dat je schoenen vollopen. Iets verderop stroomt het water uit het plafond. Het waterballet was vrijdagmiddag compleet bij de entree van parkeergarage Achter de Grote Markt.

Het is niet voor het eerst dit jaar, dat de garage wordt geteisterd door flinke lekkages. In het voorjaar werd een deel ervan vanwege hetzelfde euvel afgesloten. Er liepen toen meerdere geparkeerde auto’s schade op door het lekkende water en gruis uit het plafond. Daarvoor stelde de gemeente projectontwikkelaar Gebri aansprakelijk. De lekkages zouden zijn ontstaan vanwege de bouw van de nieuwe appartementen aan en rondom de Vlaszak. Het bedrijf ontkende die aantijgingen natuurlijk maar volgens de gemeente was aan te tonen dat dit wel de oorzaak was.

Grote, diepe plassen

Inmiddels zijn die bouwwerkzaamheden al weer even achter de rug en boven het deel bij de entree hebben die ook nooit plaatsgevonden. Toch stroomde daar vrijdagmiddag het water in aardig tempo uit het plafond. In hoeverre de grote plassen bij de in- en uitgang kwaad kunnen, gezien de elektronica van het ticketsysteem dat er middenin staan, is onduidelijk. Bij zowel Parkeerbeheer als de gemeente was niemand beschikbaar voor een reactie.

Voor opknapwerkzaamheden is al even geleden door de gemeenteraad een bedrag van 2,8 miljoen uitgetrokken maar wanneer daar aan wordt begonnen is nog niet bekend.