Waterschap waarschuwt voor oplichters in de regio

ZUIDWEST-BRABANT – Waterschap Brabantse Delta heeft vandaag een bericht gepubliceerd over een duo dat zich voordoet als medewerkers van het waterschap, maar dat niet is. Vooralsnog zijn ze volgens het bericht alleen in Roosendaal gesignaleerd maar het wordt niet uitgesloten dat ze de regio in trekken.

De eerste melding over het tweetal kwam vrijdagmorgen binnen. Het waterschap heeft meteen een waarschuwing opgesteld. De oplichters bellen aan en gaan het gesprek aan over de hoogte van de waterschapsbelasting. Het zijn echter geen medewerkers van waterschap Brabantse Delta, die komen nooit voor zulke zaken aan de deur. Deze belasting wordt namelijk via de belastingsamenwerking West-Brabant geïnd.

Niet binnen laten

Het gaat om twee jonge mensen, een man en een vrouw, in blauwe kleding. Zij geven aan dat zij komen uitleggen wat u moet gaan betalen aan het waterschap. Hiermee proberen zij toegang te krijgen tot de woning. Er wordt dringend op gewezen dergelijke types niet binnen te laten. Het beste is de politie in te seinen als ze aan de deur zijn geweest. Vraag in ieder geval altijd naar een identiteitsbewijs, alvorens met mensen aan de deur in gesprek te gaan.

Bron: waterschap Brabantse Delta