Wethouder enthousiast over Markiezaatshuis

BERGEN OP ZOOM – Vrijdagmiddag is door wethouder Andrew Harijgens het Markiezaatshuis geopend, een woonzorgvoorziening voor mensen met Alzheimer, dementie en verwante problemen. De locatie is een aanwinst voor de buurt en de gemeente, vindt de bestuurder.

Op de hoek van de Laan van Borgvliet en de Antwerpsestraatweg, waar ooit een garagebedijf was gevestigd, is deze kleinschalige vorm van zorgverlening verschenen. Harijgens is er blij mee. Omdat de locatie zo mooi is geworden en het aanzicht van de stad verrijkt, omdat het nu al voelt als een onderdeel van de wijk en omdat een enthousiast team hier liefdevol gaat zorgen voor een kwetsbare doelgroep.

Normale ritme

Het Markiezaatshuis is een locatie met twintig studio’s van zorgaanbieder Dagelijks Leven. De naam van de organisatie geeft al aan wat de insteek is. Bewoners moeten de kans krijgen zo veel mogelijk hun normale ritme en bezigheden te behouden, daar zijn zowel de inrichting van het pand als de benadering van het personeel op ingesteld.

Stap vooruit

Wethouder Harijgens, die de opening samen met een toekomstige bewoner verzorgde, noemt de komst van deze voorziening een"stap vooruit in een dementievriendelijke samenleving." De bijeenkomst kreeg een nog feestelijker karakter toen de directie van de zorgaanbieder een bedrag van 1.250 euro overhandigde aan de West-Brabantse afdeling van Alzheimer Nederland. Hierna was het hoog tijd voor een rondleiding.

Foto: Gemeente Bergen op Zoom (Facebook)