Wethouder Evert Weys wordt nieuwe burgemeester Hilvarenbeek

BERGEN OP ZOOM / HILVARENBEEK – Eén jaar lang is hij wethouder in de gemeente Bergen op Zoom geweest. In eerste instantie tijdelijk, vanwege het uitvallen van Arjan van der Weegen. Later als diens opvolger. Binnenkort vertrekt Evert Weys echter naar Hilvarenbeek. Daar maakte de gemeenteraad dinsdagavond bekend dat hij wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester. Op 5 februari 2020 staat de installatie van burgemeester Weys op de agenda van de gemeenteraad in Hilvarenbeek.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom vindt het voor Evert Weys een mooie kans. Aan de andere kant had het college de samenwerking met Weys ook graag voortgezet tot het einde van deze collegeperiode. “We gunnen het Evert natuurlijk dat hij deze stap in zijn carrière al zo snel kan zetten. Hij heeft ook nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij het burgemeesterschap ambieerde. Als dat dan op je pad komt, moet je die kans ook met beide handen aangrijpen”, aldus burgemeester Frank Petter.

Evert Weys (46) is bij zijn afscheid één jaar wethouder geweest in Bergen op Zoom. Hij was ruim zeven jaar raadslid voor Gemeentebelangen Werknemerspartij (GBWP), waarvan bijna vijf jaar fractievoorzitter. Hij zit al sinds 2006 in de plaatselijke politiek. Vanaf dat moment was hij burgerlid voor GBWP.

Foto: Evert Weys (Facebook)