Wethouder Kammeijer tijdens Dag van de Duurzaamheid: ‘Begin bij jezelf!’

BERGEN OP ZOOM – Op Breda International Airport (voorheen Seppe) vond maandag, in het kader van de Dag van de Duurzaamheid, een regionale ontmoeting plaats. Instanties, gemeente en bedrijven die het thema serieus nemen kwamen er samen om een aantal zaken te bespreken en zelfs vast te leggen.

Namens de gemeente was wethouder Yvonne Kammeijer present. Ook Bergen op Zoom hecht grote waarde aan zaken als duurzaamheid, biobased en samenwerking op die gebieden. Als presentator was enfant terrible Jort Kelder ingevlogen, die onder meer een interview met kids hield, om eens te polsen hoe zij die thema's en de toekomst zien. Als andere smaakmaker en bepleiter van duurzaam denken en doen was de Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers aanwezig.

Voorbeeldfunctie

Het volle programma behandelde negen doelstellingen die allen met duurzaamheid te maken hebben. Namens de provincie Noord-Brabant tekende gedeputeerde Anne-Marie Spierings voor honderd procent inzet op dat vlak, samen met de aanwezige gemeenten, bedrijven en organisaties.

Wethouder Kammeijer sprak namens Bergen op Zoom de aanwezigen nog even toe. Ze zei: "Begin bij jezelf! Je hebt een voorbeeldfunctie, ook als privépersoon." Over de dag en de opbrengst daarvan was ze erg te spreken: “Ik ben zeer tevreden met de hoge opkomst. Met alleen bestuurlijk draagvlak komen we er niet. Als ik zie hoe het bedrijfsleven, onderwijs en betrokken burgers vandaag vertegenwoordigd zijn, dan geeft dat een goed gevoel. Ook zij moeten goed aan tafel komen."