Wethouder van der Weegen bezocht nieuwe aanlegsteigers jachthaven Bergen op Zoom

Het havengebied van Bergen op Zoom is volop in ontwikkeling. Niet alleen de randweg wordt vernieuwd, maar ook aan de jachthaven is hard gewerkt. De aanlegsteigers werden om veiligheidsredenen afgekeurd en zijn inmiddels vervangen door drijvende aanlegsteigers.

Op vrijdag 15 april heeft wethouder van der Weegen, samen met accountmanager Sport Claudia Mol-Bezembinder, een bezoek gebracht aan zeeverkennersgroep Karel Doorman in de Bergse jachthaven om de nieuwe steigers te bekijken. Tevens werd er van gedachte gewisseld over de wateractiviteiten die de Zeeverkennersgroep ontplooit voor de jeugd in Bergen op Zoom.

Veilige ligplaatsen

Voor Karel Doorman zijn de steigers van levensbelang. Op initiatief van WSV de Schelde is er hard gewerkt aan een geschikt havenplan. Hierdoor zijn ook de zeeverkenners weer verzekerd van veilige ligplaatsen in de jachthaven. Er is hierbij veel werk verricht door de leden zelf, om de kosten waar mogelijk te drukken. De zeeverkennersgroep was verheugd met het bezoek van de wethouder. In een persbericht meldt de club: "Het is fijn te weten dat de gemeente zich als voormalig eigenaar inzet om de belangen van de zeeverkennersgroep te behartigen."

Vanaf komende zaterdag gaat het vaarseizoen weer van start. Kijk voor meer informatie op hun website.

Foto: Karel Doorman Zeeverkennersgroep Bergen op Zoom