Wie heeft er komend schooljaar een plekje voor Alexis uit Mexico?

BERGEN OP ZOOM / VINKEVEEN / MEXICO – De Mexicaanse student Alexis wil komend jaar in Halsteren komen studeren aan de Steenspil. Hij zoekt alleen nog een tijdelijk woonadres. Welk gastgezin kan en wil hem één schooljaar helpen?

YFU Nederland is een non-profit vrijwilligersorganisatie die jongeren al ruim 60 jaar de mogelijkheid biedt op uitwisseling te gaan en te wonen bij een lokaal gastgezin. Op deze manier leren zij onder meer een andere cultuur kennen en een vreemde taal spreken. De organisatie is nu naarstig op zoek naar een plekje voor Alexis, een 15-jarige Mexicaanse 'exchange student'.

PSV-fan

Alexis weet nog niet zo goed wat hij later wil worden en hij hoopt dat dit uitwisselingsjaar hem helpt om daar beter inzicht in te krijgen. Hij is een beetje chaotisch en in het begin wat gesloten, maar uiteindelijk komt hij wel los. Hij heeft graag mensen om zich heen. Zijn vrienden noemen hem competitief en vriendelijk. Voetbal is zijn sport en PSV zijn favoriete Nederlandse club. Daarnaast gaat hij ook graag naar de sportschool. Bovendien houdt hij van fotografie, van Mexicaanse taco’s en hij geeft veel om zijn familie. Medio augustus zoekt hij een gastgezin dat zijn tijd in Nederland onvergetelijk maakt. Wil je de uitdaging aan? Bel 0297-264850, mail naar inge.vossers@yfu.nl of kijk op https://gastgezin.yfu.nl.

Een bijzondere en leerzame ervaring

Voor Alexis heeft YFU een plekje op De Steenspil in Halsteren in het derde schooljaar kunnen regelen. Het zou natuurlijk fijn zijn als hij een gastgezin in de buurt heeft. Als gastgezin deel je verhalen, tradities en gebruiken terwijl je zelf ook leert over een andere cultuur, gewoon vanaf de keukentafel. Het in huis verwelkomen van een uitwisselingsscholier is een bijzondere ervaring voor de hele familie. Iedereen kan bovendien gastgezin worden: jongere stellen, oudere stellen, met of zonder kinderen, alleenstaanden.

YFU-gastgezinnen:

  • Kiezen op basis van interesses en hobby’s zelf welk gastkind zij verwelkomen
  • Ontdekken vanuit eigen huis een nieuwe cultuur
  • Krijgen een andere kijk op de wereld, kostbare herinneringen en een nieuw familielid voor het leven
  • Verwelkomen het gastkind in huis vanuit de oprechte interesse in hem/haar, zonder financiële vergoeding