Woensdrecht overstag, ‘springschans’ wordt aangepast

BERGEN OP ZOOM – Het is vast feest bij de Bergse VVD. Fractievoorzitter Gertjan Huismans maakte zich behoorlijk druk over de door hem tot 'springschans' gedoopte verkeersdrempel op het Woensdrechtse deel van de Antwerpsestraatweg. In eerste instantie weigerde die gemeente daar wat aan te doen. Daar komen ze nu op terug.

Eerder liet de Woensdrechtse wethouder Hans de Waal, lid van Algemeen Belang Zuidwesthoek (die opkomt voor de belangen van de gemeente Woensdrecht), weten geenszins onder de indruk te zijn van de Bergse klachten. Hij vond dat de buren zich er niet mee dienden te bemoeien. Inmiddels is bekend geworden dat er toch wat aan de veelbesproken dorpel wordt gedaan, dat heeft De Waal aan zijn gemeenteraad beloofd.

Volgens de wethouder moet een deel nog inklinken, dat zou al moeten schelen is zijn overtuiging. Als dat is gebeurd gaat de aannemer de bestrating ook nog wat afvlakken, is aan de Woendrechtse raad toegezegd. In verband met de verkeersveiligheid komen er bovendien verkeersborden bij, die chauffeurs eerder waarschuwen voor de dorpel.