Zwembad De Schelp weer bereikbaar en druk met tijdelijke oplossingen

BERGEN OP ZOOM – Sinds woensdagmorgen zijn de medewerkers van De Schelp weer te bellen. Wel gaat het voorlopig om een tijdelijk nummer en een beperkt aantal uren per dag. Daarnaast wordt hard gewerkt aan de heropening en tijdelijke oplossingen tot die tijd.

Door de aantasting van bouten in de constructie van het pand moest het zwembad per direct de deuren sluiten. Er wordt nu hard gewerkt aan het zo spoedig mogelijk vervangen van die verbindingen. Daarnaast zijn er al een aantal oplossingen bedacht om zo veel mogelijk mensen elders onder te brengen voor sport, beweging en zwemlessen. Zo gaat zwembad De Melanen vervroegd open en dat betekent meteen een voordeeltje voor de abonnementhouders: het tarief blijft hetzelfde.

Verwarmd open bad

Het water van De Melanen wordt verwarmd tot 25 graden in de eerste periode van de opening en al in de eerste week van april kunnen bezoekers er terecht. De verkoopdata voor abonnementen zijn eveneens vervroegd hiervoor en er worden vaste openingstijden aangehouden van 10.00 tot 17.30 uur. Bovendien is het zwembad op dinsdag en donderdag ’s avonds van 18.30 tot 20.00 uur geopend. Verenigingen krijgen bovendien de mogelijkheid er buiten openingstijden hun activiteiten voort te zetten.

Gratis zwemlessen

Kinderen die op zwemles zaten bij De Schelp op het moment van sluiting, krijgen een gratis zwemles van 30 minuten aangeboden bij De Melanen, als goedmaker voor de ongemakken. Wie de zwemlessen voor kinderen tijdelijk door wil zetten op deze locatie, wordt gevraagd dat per e-mail te laten weten. Vermeld daarbij duidelijk naam en telefoonnummer, zodat het snel geregeld kan worden. Verder worden openstaande lestegoeden bevroren en die lessen worden opgepakt als De Schelp weer opent. Hetzelfde geldt voor meerbadenkaarten

Wie tot die tijd kinderen liever elders in de regio laat zwemmen kan terecht bij De Agger in Halsteren en De Stok in Roosendaal. Zij hebben aangegeven daarvoor open te staan maar rekenen daar vanzelfsprekend wel vergoedingen voor. Hetzelfde geldt voor doelgroep-activiteiten als ouder- en kindzwemmen.

Bereikbaar

De Schelp is dus weer bereikbaar. Telefonisch op het tijdelijke nummer 06-81870993, op doordeweekse dagen van 9.00 tot 13.00 uur en op woensdagen tot 17.00 uur. De servicedesk is tevens via e-mail bereikbaar en de vriendelijke vraag is om zo veel mogelijk op die wijze contact op te nemen.

Stockfoto: Pixabay/Yannick Lepère