Zwembad Lambertijnenhof wordt gerenoveerd

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Lambertijnenhof bestaat dit jaar 25 jaar en het bijbehorende zwembad ook. Het is daarom toe aan een grootschalige renovatie. Dat gebeurt grondig, het wordt deels afgebroken en herbouwd.

Het zwembad wordt vooral gebruikt door bewoners van S&L Zorg en leerlingen van een zwemstudio. Er wordt veel verbouwd en verbeterd aan de voorziening. Er komen onder meer beter geïsoleerde muren, een nieuwe waterzuivering en een deel van de klimaatbeheersing wordt vervangen. Ook de inrichting zal grotendeels nieuw zijn straks. Tevens komen er ruimere kleedkamers en vernieuwd sanitair.

Liftinstallatie

Blij zijn ze bij Lambertijnenhof vooral met de nieuwe liftinstallatie. Die wordt gemonteerd in beide kleedkamers, maar loopt van daaruit naar de douches en het zwembad door. Hierdoor kunnen de bewoners als het nodig is, heel makkelijk vanuit de kleedkamer en douches het water in geholpen worden. Omdat de nieuwe installaties een stuk energiezuiniger zijn gaat het bovendien aardige besparingen opleveren.

Het enige nadeel van de noodzakelijke verbouwing is dat niet iedereen kan zwemmen gedurende die periode, als ze niet bij andere zwembaden terecht kunnen. Mede daarom wordt hard gewerkt aan het zo kort mogelijk houden van de renovatieperiode. De verwachting is dat alles eind 2019 af is.

Foto's: S&L Zorg